T's Followers

Sunday, January 9, 2011

Janda Baik, Pahang


From anyone yang tak tahu masa kt Uni, aku memang rajin melawat air terjun/sungai, mandi manda and picnic. Last sekali adalah Sg Pisang. hehs. Oleh kerana itu (dan juga kerana Lina missed Ujie's engagement, rase bersalah la tu teros nk buat small gath), Janda Baik here we comes!

From Ampang aku, Izzal, Din, and Ujie went to TTDI to pick up mak datin, Lina. then straight ahead to Janda Baik. last time i was here was on 2008. pheww.. back then, me and izzal was just an officemate (tapi masa tuh dah dup dap dup dap kt izzal haha... aku la..dia aku tak tahu la..)

KL to Janda Baik only took less than an hour (if you dont get lost hehs). there are many spots where you can have a picnic but the best on top of the BEST is the Janda Baik Riverside. (riverside teeww). the owner who apparently one of izzal's close family, own the area, built huts near the river and even homestay for people who wish to overnight.u can rent the hut for rm16 and pelampong rm16. dont worry ada toilet untuk salin baju ke hape...




call this number if u wish to rent the homestay just by the riverside. fyi, its a hot spot during weekends and public holiday.


the hut. best sgt siap ada buai2 lagi... layannnn


buai kt belakang izzal


this is the pondok. kalau nk selesa jgn lupa bawak mat k.




air ni bole buat cruise sampai naik pelampong. tp make sure kalau nk belaboh jgn tinggalkan pelampong. kang nak bekejar satu hal lak. air sungai juga tak la dalam... bawah pinggang jek.


bersebelahan sungai ni ada homestay. yang biru tu rumah kampung juga dijadikan sebagai homestay. too bad we are too near to overnight hehe.

homestay ni baru dibina..


No comments:

Post a Comment